Hundsim Friskvård & Rehabilitering

Jag heter Karin Oxenwaldt och är utbildad hundmassör via Axelsons Animal Massageschool samt  hundfysioterapeut via Stefan Rosén/ReDog & Anna Holmgren/Hundkuranten. Jag har även gedigen utbildning inom bl.a. hundens språk och beteende i samband med stress rädsla/osäkerhet och smärta och jobbar enbart utefter positiva och moderna metoder, vilket gör att du som kund kan känna dig trygg i mitt handhavande med din hund.


Friskvårdstjänster

En medveten friskvård kan hjälpa din hund att förbli frisk och skadefri länge och är därmed viktig för alla hundar, oavsett användningsområde, ras och ålder.

Trots att hundens kropp är byggd för arbete kan en oförberedd sådan ta skada av rörelser som vissa hundar utsätts för inom olika tävlingsgrenar. Samma sak gäller för de sällskapshundar som varken har fysiken eller hälsan för plötsliga och intensiva lek eller träningspass eller aldrig utsätts för någon, eller fel sorts träning.

Det är lättare att förebygga skador och ohälsa än att reparera sådana när de redan uppkommit. Därför vill vi erbjuda alla hundar möjligheten till förebyggande friskvårdskontroller och träning hos oss. Vi erbjuder flera tränings-och behandlingsalternativ i syfte att underhålla eller förbättra din hunds livskvalitet och kapacitet.

Friskvårdskontroll

Förebyggande genomgång av din hunds fysiska status såsom leder, muskler och rörelseanalys. Läs mer om friskvårdskontroll här! 

Simträning (För tillfället kan jag inte erbjuda simträning)

Rolig och effektiv träningsform som skonsamt bygger upp hundens styrka, kondition, balans, och rörlighet. Du kan välja att simma din hund på egen hand eller tillsammans med fysioterapeut.

Balans & stabilitetsträning

Vi erbjuder balans- och stabilitetsträning både i friskvårdssyfte och som rehabilitering. Här arbetar vi framförallt med balansbollar, balansplattor och mattor för ökad styrka, smidighet och kroppskontroll. Läs mer om balans & stabilitetsträninghär! 

Vibrationsträning (För tillfället kan jag inte erbjuda virbationsbehandling)

Effektiv och välbeprövad behandlings- och träningsmetod med effekter som ökad muskelstyrka, balans & koordination, viktminskning, blodcirkulation & avslappning. Läs mer om vibrationsträning här! 

Laserbehandling
Väldokumenterad metod som innebär att man tillför olika frekvenser av ljus ner i kroppens vävnader. Behandlingen är risk- och smärtfri och  används vid många olika tillstånd, exempelvis smärta, inflammationer, sårskador, led- sen och muskelskador.   Läs mer om laserbehandling här!
Massage och stretching.

Välbeprövad behandlingsmetod som bidrar till minska muskelspänning, ökad blodcirkulation, avlappning och smärtlindring. Tillsammans med stretching förbättrar den elasticiteten och rörelseomfånget i muskler & sener och gör att de kan arbeta mer korrekt. Läs mer om friskvårdsmassage & stretching här! 

Träningsupplägg

Ett rätt uppbyggt träningsupplägg minskar risken för skador och ökar möjligheten att lyckas i träning/tävling/vardag. Läs mer om träningsupplägg här! 

Rehabtjänster

Rehabilitering syftar till att förbereda och hjälpa din hund att återgå till normal funktion eller skapa förutsättningar för en smärtfritt och fungerande liv efter skada, operation eller sjukdom.

All rehabilitering sker på inrådan/remiss från ansvarig veterinär. Utefter era förutsättningar sätter vi tillsammans i hop en lämplig rehabplan. Beroende på problem och individ kan en eller flera behandlings- & träningsmetoder ingå .