Agility

Agility för nybörjare

Vill du ha roligt med din hund och samtidigt få en bra start i agility? Då är det här kursen för dig! Passar alla hundar oavsett ras och ålder. Inga förkunskaper krävs.  

Här fokuserar vi på kontakt och samarbete, vi tränar hopphinder, tunnlar, däcket och slalom och påbörjar det så viktiga kontaktfältsarbetet. Vi tränar på enskilda hinder men får även testa på enklare kombinationer. Klickerträning kan förekomma men inga förkunskaper krävs. ig Dessutom pratar vi om vikten av rätt och balanserad träning och hur vi förebygger skador. 

Innehåll:
Cirkelarbete
Belöningar
Hindervärde
Hinderfokus
Slalom
Tunnlar
Däcket
Kontaktfältsträning

6 tilfällen (6* 1tim & 15min)   Praktik och teori varvas.
Max 5 hundar/grupp
Vintertid erbjuder vi även Agility Lyx kurser. Här tränar vi i liten grupp på max 4 hundar, vilket innebär ännu mer tid per deltagare. Vi har även tillgång till inomhushall och tränar alltid med en hund i taget! 
1495 kr inkl fika och kurskompendium

Kursstart: Olsnäs/Tjörn
Ingen aktuell kursart för tillfället.

Anmäl dig här!

Agility Steg 2

För dig som gått Agility grundkurs eller innehar motsvarande kunskaper.För att gå den här kursen bör din hund vara minst 12 månader .

Nu bygger vi vidare på det vi gjorde på nybörjarkursen och och fokuserar även på balanshindren. Vi gör lite svårare kombinationer och avslutar kursen med en träningstävling. Här ingår även ett teoripass med genomgång av tävlingsteknik och regler.


6 tillfällen (6 * 1tim&15min)
1495 kr/inkl fika
Max: 5 hundar/grupp
Kursstart: 
Ingen aktuell kursstart för tillfället!

Anmäl dig här!
 

Agility  - Handling & Hindersäkerhet

För dig som gått Agility steg 2 eller innehar motsvarande kunskaper.
För att gå den här kursen bör din hund vara minst 12 månader och kunna vara lös på planen under arbete utan att rymma från sin ägare trots att andra hundar jobbar längre bort.


Här fokuserar vi på handling och hindersäkerhet. Vi jobbar nu mer med bl.a svängar, framförbyten och bakombyten i samband med hinderkombinationer. 
Kursen avslutas med en träningstävling.  
4 tillfällen
1000 kr/inkl fika
För anmälan kontakta Karin info@hundfrid.se, 0703-556800
Max: 5 hundar/grupp

Kursstart: 

Ingen aktuell kursstart för tillfället!

Anmäl här!

 

Agilityträning Enskild träning

För dig som kommit  en bit på väg eller som vill ha enskild träning från grunden.

När man kommit en bit på väg blir träningen och råden mer individuella. Många upplever då att de får mer ut av att träna enskilt eller tillsammans med en träningskamrat.  En del vill träna varannan vecka, en del en gång i månaden och några vill bara ha tillsyn då och då. På det här sättet kan du få till en träning som passar just dig och din hund. Du väljer själv om du vill ha enskild träning under en timme eller om ni är två som vill dela på träningstiden.

 

Pris: 500 kr/timme
Om du vill kan du dela timman med någon. 
Paketpris 3 lektioner -   3*1 timme för 1350 kr
 För bokning kontakta karin info@hundfrid.se, 0703-556800