Friskvård & Rehabilitering

Välkommen till Hundfrid Hundhälsa

Vi erbjuder friskvård och rehabilitering för alla hundar och katter med eller utan remiss från veterinär.

Vi erbjuder vattenträning i Watertreadmill, laserbehandling, vibrationsbehandling, massage, fyskoll,träningsupplägg mm. 

Vi håller även kurser och föredrag inom friskvård och rehabilitering.


På Hundfrid arbetar vi  enbart utefter positiva och moderna metoder, vilket gör att du som kund kan känna dig trygg handhavandet med din hund.


Friskvård

En medveten friskvård kan hjälpa din hund att förbli frisk och skadefri länge och är därmed viktig för alla hundar.
Vi erbjuder flera tränings-och behandlingsalternativ i syfte att underhålla eller förbättra din hunds livskvalitet och kapacitet.


Rehabilitering
Rehabilitering syftar till att hjälpa din hund att återgå till normal funktion eller skapa förutsättningar för ett smärtfritt och fungerande liv efter skada, operation eller sjukdom. All rehabilitering sker på inrådan/remiss från ansvarig veterinär. Utefter era förutsättningar sätter vi i hop en lämplig rehabplan. Beroende på problem och individ kan en eller flera behandlings- & träningsmetoder ingå.


Våra Behandlingar & Träningsmetoder
Friskvårdskontroll

Förebyggande genomgång av din hunds fysiska status såsom leder, muskler och rörelseanalys. Läs mer om friskvårdskontroll här! 


Vattenträning i Watertreadmill 

Effektiv träningsform som skonsamt bygger upp hundens styrka, kondition, balans, och rörlighet. 
Läs mer om watertreadmill
här!


Balans & stabilitetsträning

Vi erbjuder balans- och stabilitetsträning både i friskvårdssyfte och som rehabilitering. Här arbetar vi framförallt med balansbollar, balansplattor och mattor för ökad styrka, smidighet och kroppskontroll. Läs mer om balans & stabilitetsträninghär! 


Vibrationsbehandling 

Effektiv och välbeprövad behandlings- och träningsmetod med effekter som ökad muskelstyrka, balans & koordination, viktminskning, blodcirkulation & avslappning. Läs mer om vibrationsbehandling här! 


Laserbehandling
Väldokumenterad metod som innebär att man tillför olika frekvenser av ljus ner i kroppens vävnader. Behandlingen är risk- och smärtfri och  används vid många olika tillstånd, exempelvis smärta, inflammationer, sårskador, led- sen och muskelskador.   Läs mer om laserbehandling här!

Massage och stretching.

Välbeprövad behandlingsmetod som bidrar till minska muskelspänning, ökad blodcirkulation, avlappning och smärtlindring. Tillsammans med stretching förbättrar den elasticiteten och rörelseomfånget i muskler & sener och gör att de kan arbeta mer korrekt. Läs mer om massage & stretching här! 


Träningsupplägg

Ett rätt uppbyggt träningsupplägg minskar risken för skador och ökar möjligheten att lyckas i träning/tävling/vardag. Läs mer om träningsupplägg här! 


För bokning kontakta Karin 0703-556800, info@hundfrid.se.