Alla hundar behöver en god balans, koordination och stabilitet. En sådan minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och i vardagen.

Balans- och stabilitetsträning är ett roligt och enkelt sätt att förbättra din hunds balans och kroppsmedvetenhet.Träningsmetoden är kontrollerad, skonsam och ger dessutom din hund mental stímulans. I och med att hunden behöver parera sina rörelser mot balansredskapen aktiveras framförallt stabiliserande muskler och balansorgan på ett mer effektivt sätt än på fast underlag.

Denna träningsform passar alla hundar, då redskap och övningar anpassas helt utefter din hunds behov och förutsättningar. 

Balans- & stabilitetsträning

Vi erbjuder balans- och stabilitetsträning både i friskvårdssyfte och som rehabilitering. Här arbetar vi framförallt med balansbollar, balansplattor och mattor där vi med olika övninar hjälper din hund att bli starkare, smidigare och få ökad kroppskontroll.

 

All träning påbörjas med instruktör. Här introducerar vi redskapen för dig och din hund och ser till att ni utför övningarna på rätt sätt. Här får du även tips och råd i hur du fortsätter träningen med din hund i hemmet mellan, eller efter våra tillfällen.

 

Vi har balansredskap både till försäljning och uthyrning så att du snabbt och smidigt kan komma igång med din hund.

 

 

Våra priser hittar du här!