Friskvårdskontroll

En medveten friskvård kan hjälpa din hund att förbli frisk och skadefri länge och är därmed viktig för alla hundar, oavsett användningsområde, ras och ålder.
 

Trots att hundens kropp är byggd för arbete kan en oförberedd sådan ta skada av rörelser som vissa hundar utsätts för inom olika tävlingsgrenar. Samma sak gäller för de sällskapshundar som varken har fysiken eller hälsan för plötsliga och intensiva lek eller träningspass eller aldrig utsätts för någon, eller fel sorts träning.

Det är lättare att förebygga skador och ohälsa än att reparera sådana när de redan uppkommit.

 friskvårdskontroll går vi igenom hundens förutsättningar och vilka mål ni har i träningen eller vardagen. kontrollen kan även hjälpa dig att i ett tidigt skede upptäcka framtida problem i rörelseapparaten. 


Genom vår förebyggande friskvårdskontroll får du regelbunden information över din hunds muskel och ledstatus samt vikt. Vi gör en rörelse och funktionsanalys samt utför en enklare friskvårdsbedömning av hundens leder och muskler. Du får även individuella råd om vad du kan tänka i träningen och i vardagen med din hund. Här kan du som hundägare ställa frågor om rörelseapparaten, utrustning, tillskott mm. 


Observera:  En friskvårdskontroll är inte att jämföra med en veterinärmedicinsk undersökning! Vid misstanke om skada/sjukdom ska du alltid först rådfråga din veterinär.

Våra priser hittar du här