Välkommen till vår Kursverksamhet

Hos oss är alla hundar välkomna, oavsett ras, ålder eller storlek!

Vi tränar alltid  i små gruper. Då vi tar in max 4-5 deltagare per kurs kan mer fokus läggas på dig och din hund!


Vi erbjuder kurser året runt. Vår trevliga inomhushall gör det möjligt att  i ett behagligt klimat kan vi erbjuda  kan erbjuda kurser året runt.

Våra metoder är moderna och bygger  på en vetenskaplig grund.  


På Hundfrid använder vi  uppmuntran och belöning. Genom att förstärka det vi vill att hunden ska göra och nonchalera fel och misstag ökar vi hundens motivation att göra det vi tycker är rätt. Bestraffning hör inte hemma i en inlärningssituation. Vi vill att hunden ska samarbeta med oss för att den själv önskar det, inte för att undvika straff.

Vi fokuserar på ett positivt ledarskap. Ett sådant är baserat på förtroende, tillit och samarbetsvilja. Det är därför också viktigt att vi förstår hur hunden tänker och kommunicerar med oss. Vi inriktar oss hellre på att förebygga problem än att ständigt åtgärda i skarpt läge. Det resulterar i färre konflikter, vilket i sin tur ger en mer hållbar och stabil relation.

Hundfrid lägger fokus på din hunds hälsa. Vi anser  att det är varje hundägares rättighet att få kunskap och träning hur man håller sin hund frisk och i god form livet ut.  Därför ingår friskvårdskunskap i alla våra grundkurser.


Vi erbjuder valp- och vardagslydnadskurser, olika aktiveringskurser samt friskvårdskurser. Du kan även boka tid för en privatlektion om det är något speciellt ni behöver träna på.

Mer information finner du under respektive rubrik.Välkommen på kurs hos Hundfrid!
Karin Oxenwaldt
/Diplomerad  instruktör inom Allmänlydnad, Rallylydnad, Agility, Tävlingslydnad och Kantarellsök samt utbildad Hundmassör &  Hundfysioterapeut