Sund Hund

Här har vi samlat tre roliga aktiveringsformer som är särskilt bra för din hund ur ett hälsoperspektiv. Det är aktiveringsformer som stimulerar din hund både fysiskt och mentalt och som hjälper till att förebygga framtida skada och ohälsa.

Alla hundar behöver en god balans, koordination och stabilitet. En sådan minskar risken för skada och ökar prestationsnivån inom de flesta hundsporter och även i vardagen.

Alla hundar älskar och mår bra av att regelbundet få arbeta med sin nos. De har ett fenomenalt doftsinne och att erbjuda inslag av nosarbete i regelbundet vardagen kommer att ge den mental stimulans samt göra den mer lyhörd i vardagen.   

Här har vi samlat tre aktiveringsformer som är särskilt bra för din hund ur ett hälsoperspektiv. Det är aktiveringsformer alla hundar borde erbjudas då de både är roliga och hjälper till att förebygga framtida skada och ohälsa. 

Vi smakar på följande aktiveringsformer/hundsporter:


 

NOSEWORK
Alla hundar älskar att jobba med nosen! Nose work är en rolig aktivering som ger din hund mental stimulans, är lätt att träna i vardagen och passar alla hundar och människor.


Nose Work innebär att hunden ska söka efter specifika dofter och föraren ska kunna läsa av när hunden hittat källan. 

Nose work består av fyra moment: behållarsök, inomhussök, utomhussök samt fordonsök. 

Nose work är lätt att träna både i hemmet och under dagliga promenader. Det ger din hund mental stimulans, stärker dess självförtroende  och gör den mer lyhörd i allmänhet. Det är även idag en officiell hundsport och egen tävlingsren. 

 

RALLYLYDNAD
Rallylydnad passar alla hundar och betoningen ligger på glädje och samarbete. Det är även en utmärkt aktiveringsform för att träna upp hundens balans, kroppskontroll och stabilitet. 

Rallylydnad innebär att du tränar in olika moment med din hund. Sedan följer du en bana av skyltar. Varje skylt beskriver ett visst moment som hundekipaget ska utföra. Den här sporten handlar  om att ha roligt med sin hund!

Rallylydnad kan tränas av vem som helst som vill aktivera och utveckla sitt samarbete och kontakt med sin hund. Det är en bra träningsform för valpar och unghundar eftersom man tränar in vardagslydnaden på ett glatt och trevligt sätt. Det är även perfekt för den gamla hunden då hund och förare själv bestämmer takten på banan. Rallylydnad innebär varierade och kontrollerade rörelser och moment i ett lugnt tempo. Detta är därför även ett utmärkt sätt att träna upp din hunds balans, kroppskontroll och stabilisterande muskulatur.


 

BALANSBOLLSTRÄNING
Balansbollsträning är ett utmärkt och roligt sätt att förbättra din hunds balans, koordination, stabilitet och styrka. Dessutom bygger det upp hundens självförtroende och tilit. 

Träningsmetoden är kontrollerad, skonsam och ger dessutom din hund mental stímulans. I och med att hunden tvingas parera sina rörelser mot balansredskapen aktiveras framförallt stabiliserande muskler och balansorgan på ett mer effektivt sätt än på fast underlag.

Kursen passar alla hundar.
Max 4 hundar/kurs
4 tillfällen (4*1 tim 15 min)  eller Heldag (1*5 tim)
Praktik och teori varvas.
Max: 4-5 hundar/grupp
Pris: 1100 kr inkl kurskompendium och fika

Aktuella startdatum: