Vardagsproblem

*Kontakt och följsamhet
Är du trött på att din hund drar i kopplet under promenaderna? Önskar du att din hund hade mer uppmärksamhet på dig? Då är det här kursen för dig!

Vi tränar vi upp kontakten, följsamheten och framförallt att gå fint i koppel med hjälp av många roliga och nyttiga övningar. Här får du även redskapen för en trevligare samvaro med din hund i koppel. Inga förkunskaper krävs!

4 tillfällen  Teori och praktik varvas.
1100 kr inkl kurskompendium
Max. 4 hundar/grupp
Startdatum:

Anmäl här!

*Inkallningskurs
Kommer inte alltid din hund till dig när du kallar in den? Har den även insett att det lönar sig att sticka? Då är det här kursen för dig! Få din hund att uppmärksamma och komma till dig när den är fri.
Här får du redskapen för en trevligare samvaro även utan koppel. Vi tränar på kontakt och inkallning med och utan störningar samt hur du i framtiden kan undvika att hamna i samma situation igen. I träningen använder vi sele och långlina för din och hundens trygghet. Självklart arbetar vi enbart med positiva metoder.
4 tillfällenTeori och praktik
Max 4 hundar/grupp
1100 kr inkl fika och kurskompendium.

Startdatum: Tjörn/Olsnäs

Anmäl här!

 

Problem med hundmöten
Hetsar din hund upp sig vid möten med andra hundar? Vet du inte hur du ska gå vidare? Känner du att de trevliga promenaderna har förvandlats till tilllfällen  du undviker att möta andra hundar? Då är det här kursen för dig!

Här får du redskapen för att lyckas med framtida hundmöten. Du får även kunskap om varför Din hund beter sig som den gör och vad Du kan göra för att förändra beteendet.

Vi påverkar våra hundar mer än vi tror. Små saker vi inte tänker på kan för hunden bli  tydliga signaler att höja på ögonbrynen. Vi tittar därför även närmare på hur vi som förare reagerar  i samband med mötet.  Klickerträning kan förekomma men inga förkunskaper krävs! 
5 tillfällen - 1 tillfälle teori samt 4 tilfällen praktik
Max 4 deltagare/grupp.

1500 kr inkl. kurskompendium
Startdatum:

Inget aktuellt startdatum för tillfället.

*Hälsaträning
Vill din hund gärna hoppa upp och hälsa på människor? Eller är den snarare osäker och  försiktig i mötet ? Tycker du att det är jobbigt och vet inte hur du ska göra? Då är det här kursen för dig!
Här får du redskapen för att lyckas med framtida möten. Vi pratar även om orsaker till varför hunden beter sig som den gör och hur vi kan förändra beteendet.
3 tillfällen 3*1 tim15min
800 kr inkl. kurskompendium
Max 4 hundar/grupp

Startdatum:Inget aktuellt startdatum för tillfället. Anmäl intresse till Karin 0703-556800, info@hundfrid.se

 

*Lek & Passivitet
Undviker du lek för att din hund hetsar upp sig? Hamnar ni ofta i kamp med varandra när du vill ta något från hunden? Har din hund svårt att varva ner när du vill? Då är det här kursen för dig!

Med leken bygger vi förtroende, glädje och samarbete. Du och din hund får en bättre relation och då blir också träningen mer effektiv och roligare. Leken är även en värdefull belöningform då du bli resurs för din hund. 


Allt för många slutar leka med sin hund eftersom det resulterar i konflikter. Andra har svårt att överhuvudtaget få igång sin hund i lek. Här får du verktygen för att lära hunden självkontroll, en tydlig på & avknapp i leken samt passivitet när leken är slut. På teorin pratar  vi bl.a. om stress, vikten av att leka med sin hund men även vad vi bör undvika i leken.

Efter avslutad kurs har du kunskaperna för hur du kan bygga upp intresse för leken. för att kunna kontrollera den, en hund som förstår när leken är slut samt på din signal blir passiv. Därmed blir även du en bättre tränare. Och det bästa av allt- vi jobbar bara med positiva metoder! Gör dig beredd på att leka och ha kul med din hund; både under kursen men framförallt efter den! 
Klickerträning kan förekomma men inga förkunskaper krävs! 
Obs:Teori som praktik sker inomhus! 

2 tillfällen 2*1tim15min
550 kr inkl fika & kurskompendium
Max 4 hundar/grupp

Startdatum:
Inget aktuellt startdatum för tillfället. Anmäl intresse till Karin 0703-556800, info@hundfrid.se