Våra instruktörer

Karin Oxenwaldt

Jag heter Karin och bor tillsammans med man, barn, hund och katt på en ö utanför Strömstad.
 
Jag är lärare i grunden men beslöt mig för att byta bana och ångrar mig inte en sekund.  Idag driver jag Hunfrid utbildning & hundhälsa och arbetar heltid med utbildning av hundägare samt inom friskvård & rehabilitering för hund. Vid sidan av mitt eget företag har jag även arbetat som instruktör, hundmassör & hundfysioterapeut samt lärare på yrkesutbildningarna på Kungliga Hundar/Göteborgs Hundarena.

Mitt stora intresse har alltid varit hund och häst. Sedan 10 år tillbaka delar jag mitt liv med bordercollie/bernersennen Laika. Vi är just nu aktiva inom framförallt rallyllydnad och Nose Work.
 
Jag vill ge mina hundar goda förutsättningar för ett hälsosamt och skadefritt liv. I vår träning fokuserat jag därför i första hand på att erbjuda dem allsidig, sund och balanserad motion och aktivering.

MIN UTBILDNING INOM HUND:
*Diplomerad  Instruktör - Hundens Hus 2007 – 2008
*Dipl. Rallylydnadsinstruktör – Hundens Hus 2009
*Dipl. Kantarellsöksinstruktör – Hundens Hus 2009
*Dipl. Agilityinstruktör - Emelie Merenius/Vinna Hundcenter 2009
*Tävlingslydnadsintruktör klass 1 - Vinna Hundcenter/Emelie Merenius 2010. Utbildning för att 
*Bollvallningsinstruktör - Hundens Hus:
*Problemhundskonsult/Hundpsykolog – Hundens Hus (Utbildning pågår)
*Certifierad Nose Workinstruktör inom Svenska Nose Work klubben - Dala Hundservice  2017
* Auktoriserad doftprovsdomare inom Svenska Nose Work klubben - Dala Hundservice 2017
* Hundmassör - Axelsons Animal Massage School 2011
* Behandlingstekniker inom rehabilitering för hund - Hundkuranten Anna Holmgren 2011
*Hundfysioterapeut - ReDog/Stefan Rosèn & Hundkuranten/Anna Holmgren
* Laserbehandlingsmetodik för häst - Optilaser/Husaby hästklinik 2012
* Lasererapi inom djursjukvården - ReDog Stefan Rosén/Optilaser 2013 

Susanne Kummel

Certifierad Nose Workinstruktör -Svenska Nose Workklubben
Auktoriserad Doftprovsdomare -Svenska Nose Workklubben


Susanne håller i Nose Workkurser hos oss på Tjörn.

Presentation:
Jag är uppvuxen med hund men fick vänta länge med att skaffa en som vuxen. Nu delar jag mitt liv med August, en colliepojk född 2013. Tillsammans har vi gått en utbildning i specialsök på Huncampus i Hällefors 2015/16 och därefter utbildade jag mig till noseworkinstruktör hos Dala Hundservice. Eftersom vi tycker om nosarbete tränar vi också personsök så ofta vi kommer åt! Ledig tid ägnar jag gärna åt vandring, med August som trogen följeslagare.
 

Veronica Dahlberg

Allmänlydnadsintruktör
Beteendeutredare för hund
Agilityinstruktör


Veronica håller i Valp- och vardagslydnadskurser hos oss på Tjörn

Presentation:
Jag heter Veronica och jag bor tillsammans med min man, tre hundar och en katt i skogen utanför Stenungsund. Etologi har alltid varit ett stort intresse för mig och då framförallt de större hund- och kattdjuren.

Jag har läst universitetskurser i både etologi och djurens beteendebiologi. Jag är även utbildad allmänlydnadsinstruktör, agilityinstruktör och beteendeutredare för hund.

Första hunden kom 2008 och det blev en dalmatiner tik. Hon blev starten på min kennel och första kullen föddes 2011. Nu delar jag vardagen med dalmatinern Lova, född 2013, huskykorsningen Leo, född 2014 och den ungerska vizslan Lilja, född 2016. Det är med andra ord fullt ös under dagarna. Båda tjejerna är Svenska Viltspårchampions, Leo har nyss fått sin tävlingslicens och ska snart få ge sig ut i spårskogen på riktigt han med. I övrigt så gillar vi att aktivera oss med tricksträning, klickerträning i olika varianter, nosaktivering och parkour. När andan faller på kan det även bli lite rallylydnad, agility eller tävlingslydnad. Leo får även det tvivelaktiga nöjet att hänga med ut i löparspåret några gånger i veckan. Även om han är till hälften husky har han inte intresset för att dra så det försöker jag motivera fram eftersom min förhoppning är att tävla med honom i canicross om några år.

Alla hundar är olika, precis som vi. För att träningen ska gå framåt behöver ni kanske lite tips och trix på vägen. Precis som att vi inte vill jobba gratis behöver även våra hundar inspireras och motiveras. Livet med hund är underbart även om man blir gråhårig ibland, men det måste vara roligt att vara hund också! ☺
Hoppas att vi ses på en kurs eller fler!
// Veronica